Pausa

Etiquetas: vacances
Etiquetas: vacances
Etiquetas: Nacions Unides, política, utopia
Etiquetas: ajuntaments, Generalitat, política
El 60 per 100 dels electors de Bayrou varen manifestar la seva preferència per la candidata socialista si a la segona volta s'enfrontava amb el candidat de la dreta-dreta-dreta que és en Sarkozy. Per això Bayrou està obligat a parlar amb Royal.
Bayrou està també obligat a parlar amb els electors, i amb els seus electors en particular, per tal de recomanar el vot a Royal, per què el "desistiment republicà" ha de ser, necessàriament, a favor de la candidata que defensa els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, que són potser el millor resum d'una visió socialista. No pot ser-ho a favor de qui parla de determinismes genètics i divideix la societat entre nadius i immigrats, tot apropiant-se, em temo con amb convicció, de l'argumentari del Front Nacional.
Per aquestes raons, cal que Bayrou parli ben clar a favor de la república i els seus valors fundacionals, a favor de la solidaritat social i del progrés, a favor de Ségolène Royal.
Etiquetas: Drets Humans
Etiquetas: Palestina
L'explicació que ens ha ofert al poble expectant és que no coincideix amb el PP, però que no descarta ser consellera en el Govern Balear, se suposa que aspira a la de Cultura. Bona explicació, a fe!
D'altra banda en Felip Puig, de CDC, ha dit que li semblava molt be que fos consellera, el que, en primer lloc suposa que li sembla be que el PP governi les Balears, i en segon lloc, que no hi deu haver massa distància política entre PP i CDC quan el Secretari d'Organització d'aquesta valora positivament el pas al PP de la que va donar tot el seu suport a la candidatura d'Artur Mas el passat 1 de novembre, i va arribar a formular-li en públic unes embadalides preguntes, que es van qualificar d'entrevista en directe.
Tot això em fa pensar en la curiosa política de reclutament de personal del PP que, no escarmentat amb la "catedràtica" Nebrera, opta ara per ara per l'"escriptora" Janer.
Hi ha qui davant tot això, i amb la preocupació posada en el futur del PP que és un partit important per al país, no pot oblidar la clàssica dita grega que afirma que "aquells a qui els déus volen perdre, primer els enceguen".
Etiquetas: política
Etiquetas: ajuntaments, política
Etiquetas: política
Etiquetas: ajuntaments, Barcelona, política
Etiquetas: Generalitat, política
Etiquetas: ajuntaments, política
Etiquetas: França, política, socialisme
En aquests temps d'ucròniques cabòries futuristes sobre les essències de la pàtria, no sembla que els vents siguin massa favorables a les tasques d'anàlisi concreta de la realitat concreta.
Però, què voleu que hi faci? No puc, ni vull, desempallegar-me de la meva formació política primigènia, i crec que el més important és mirar de vetllar per la correcta administració de les coses i l'atenció a les necessitats de les persones.
Així doncs, goso proposar que, mentre anem desplegant, raonadament i sòlida, l'Estatut aprovat de fresc pel poble de Catalunya, en què es resolen per aquesta pròpia voluntat popular les discussions sobre les essències, pensem una mica en la política de les coses, dels legítims interessos materials de la gent i, per tant, parlem dels Ajuntaments.
Les administracions més properes als ciutadans són a punt de renovar-se. La convocatòria a les urnes és per al 27 de maig proper, i mentre n'hi ha que només parlen de segones o terceres derivades de possibles continguts de les decisions del Tribunal Constitucional, i n'hi ha alguns que manifesten ja sense cap embut que l'únic que els interessa és el seient a Ca la Vila, i que s'ofereixen al PP o al diable per a aconseguir-ho.
No parlen, però, de les coses, de com s'han d'administrar, i de com cal facilitar la convivència dels ciutadans, l'ús de l'espai públic, els incentius als emprenedors i la vida econòmica, la preservació del medi ambient, i tantes d'altres coses.
Com que això no em sembla bo, em repeteixo: i si parléssim dels Ajuntaments?
(article publicat a e-noticies)
Etiquetas: ajuntaments, política