12.4.07

En Montilla interessa

Després dels falsos reportatges de Telemadrid, l'assistència es feia encara molt més imprescindible.

Amb el primer vol del dia del Pont Aeri, he aconseguit arribar just abans que comencés a l'Hotel Villamagna de Madrid l'esmorzar-conferència amb col.loqui del Molt Honorable President de la Generalitat.

La sala era plena de gom a gom de representants de diverses institucions, inclòs el Consell General del Poder Judicial, del Govern espanyol i del Govern de la Generalitat, de diputats i senadors, d'empresaris, i moltíssims periodistes. Cal destacar que hi eren fins i tot el Nunci del Vaticà i el senador Manuel Fraga Iribarne.

Com ha indicat el propi moderador de l'acte mai s'havia sentit un silenci tan atent en cap altre esmorzar del cicle. La gent hi havia anat, i hi havia anat a escoltar.

El President ha fet una intervenció clara, contundent, dient a Madrid exactament les mateixes coses que a Catalunya.

Ha parlat de moltes coses, però jo voldria destacar la seva referència a la tasca de desplegament rigorós, exigent i lleial de l'Estatut, que ha recordat que és una llei aprovada per les Corts Generals i pel poble de Catalunya, plenament vigent i que cal complir en lloc d'especular sobre el seu futur.

Ha parlat de la solidesa del Govern d'Entesa, que ha aprovat fa ben poc el projecte de pressupostos i que aprova contínuament projectes de llei que envia al Parlament sense cap problema.

Ha deixat ben clar que, malgrat tot, encara que no hi hagués Estatut, Catalunya seguiria existint, i caldria també gestionar amb la mateixa intel.ligència les complexes relacions d'interdependència entre Catalunya com a nació i Espanya.

No ha defugit els temes d'infrastructures dient, a més de les referències als trens i al port de Barcelona, que l'aeroport de Barcelona ha de ser un hub, amb una gestió mixta amb un paper determinant de la Generalitat.

Les preguntes han abundat, però l'habitual compliment de l'horari previst en aquests esmorzars m'ha permès agafar un altre Pont Aeri a temps per incorporar-me a la sessió de tarda del seminari sobre Orient Mitjà, en què intervenien representants de pacifistes israelians i defensors dels Drets Humans d'ambdós costats de la Línia Verda.

Etiquetas: ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home