24.4.07

Mas, antisistema


Fa ben poc que l'Artur Mas ha fet unes declaracions en les que ha atribuït al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, maneres "dictatorials".
En Mas sembla que considera que un sistema de democràcia parlamentària com és el que tenim a Catalunya és quelcom semblant a una dictadura, i atribueix al cap d'un govern de coalició - que és una de les màximes expressions pensables del parlamentarisme democràtic - un comportament dictatorial, que és, en essència i per definició, incompatible amb aquesta sòlidament establerta institució democràtica.
Fins ara només els més radicalitzats antisistema s'haurien atrevit a qualificar de dictadura el nostre sistema parlamentari, amb un ample espectre polític representat al Parlament i amb un govern sortit directament d'una decisió parlamentària, amb tots els sistemes de controls i equilibris democràtics en ple funcionament.
Possiblement aquesta i d'altres sortides de to que l'allunyen, però molt, de la centralitat política fins a situar-lo en els marges del sistema, es deuen al comprensible nerviosisme per la situació de la força política que encapçala i les seves tristes perspectives electorals al mes de maig entrant.
No fa, però, cap favor al país ni a la seva ciutadania amb estirabots d'aquesta mena, més quan coincideixen en el temps amb les abrandades i incertes acusacions d'en Duran contra membres del Govern de la Generalitat, al mateix temps que continua preocupant-se moltíssim pel seu inaprensible ministeri del que sigui.
(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,