12.4.07

L'Orient Mitjà a Barcelona


L'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, que em va honorar ja fa un grapat d'anys admetent-me com a soci, ha tingut una magnífica pensada, originada en la darrera reunió de la Federació Mundial d'Associacions per a les Nacions Unides celebrada a Buenos Aires.

Es tracta de l'organització d'un seminari amb una durada de tres dies, que es desenvolupa al Parlament de Catalunya, per tractar del paper de la societat civil en la pau a la regió de l'Orient Mitjà.

Allí ens hem aplegat autèntics especialistes en la matèria, persones de les organitzacions de la societat civil israeliana, palestina, jordana, espanyola i, fins i tot, veneçolana, junt amb els qui tenim un manifest interès en la qüestió, i una greu preocupació política per una situació que té el seu nucli en l'ocupació de Palestina per Israel.

Aquest matí hem tingut una inauguració amb dues conferències de luxe, a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, copresident del Grup d'Alt Nivell de l'Aliança de Civilitzacions, i de Hans Blix, president de la Comissió d'Armes de Destrucció Massiva, i president de la Federació Mundial d'Associacions de les Nacions Unides.

Em sembla que tot el que sigui posar en contacte, en una mateixa taula, israelians i palestins és bo, però si a més - com passa en aquest seminari - estan acompanyats d'una sèrie de gent que pot aportar la necessària mirada des de fora, és encara millor.

Ben segur que les conclusions del seminari, que es clou divendres, seran importants, i cal prendre el compromís de seguir-les en el seu desplegament, perquè seran una guia d'un indubtable valor per a la contribució de la societat civil a la pau.

Etiquetas: ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home