17.4.10

Montilla, candidat

El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya i Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, José Montilla i Aguilera, ha estat designat avui candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat en les properes eleccions autonòmiques.
Ho hem fet en una sessió extraordinària del Consell Nacional que hem fet a Girona, en una votació secreta amb papereta - n'hi havia pel sí, pel no i en blanc - i urna, amb el resultat de 341 expressats, 341 vots a favor, i un acreditat que no ha votat, que ha estat el mateix Montilla.
El resultat el podíem suposar amb anterioritat amb una certa precisió, però em sembla de la major importància l'observància estricta de les formes i de les normes internes, inclosa la recollida obligatòria d'avals per al futur candidat.
El que més m'ha agradat de la jornada ha estat el discurs del candidat ja proclamat. Hem vist i sentit un Montilla absolutament en forma, amb una soltesa oratòria que molts li neguen i que els sorprendrà en la campanya electoral venidora, i amb un contingut d'una gran fermesa en defensa dels interessos de Catalunya i de les idees federals i els ideals socialistes. Els aplaudiments dels consellers i conselleres i del públic que se'ns ha afegit han demostrat ben a les clares, pels moments en que s'interrompia l'orador, la fermesa també dels nostres militants i simpatitzants en la defensa de les nostres idees fundacionals.
En resum, un matí de dissabte ben aprofitat.

Etiquetas: , , , , ,