15.3.10

Amman

Tot just acabo d'arribar d'Amman (Jordània), de quatre dies intensos de reunions de la Comissió Política i del Plenari de l'Assemblea Parlamentària Euromediterrània, més un seminari sobre la Unió per a la Mediterrània organitzat per la Fundació Friedrich Ebert.
Ha estat intens i interessant.
L'APEM ha començat a produir declaracions i recomanacions de gran interès polític, resultat d'una el·laboració consensual gens fàcil si tenim en compte que hi som parlamentaris dels 43 paisos de la UPM més els representants del Parlament Europeu.
Les recomanacions aprovades a proposta de la Comissió Política, de Drets Humans i Seguretat em semblen les de major rellevància, i cal dir que en una d'elles, la referent al procés de Barcelona i la UPM, hi ha treballat com a ponent en Raimon Obiols, i que en l'altra, referent a la llibertat d'expressió i el respecte a les creences, hi he participat jo mateix també com a ponent.
La recomanació sobre llibertat d'expressió s'ha aprovat per unanimitat, i la del procés de Barcelona amb la sola reserva de dos diputats israelians.
Hem sentit, a més, un interessant discurs del Secretari General de la Unió per a la Mediterrània, i un discurs de Fini, nou president de torn de l'Assemblea, sorprenentment correcte en matèria tan delicada com la de les migracions.
D'altra banda el seminari, que aplegava diputats i càrrecs orgànics de partits socialistes i social-demòcrates de la Mediterrània, va servir per a posar en comú idees i propostes sobre l'acció política socialista a l'àmbit mediterrani, el que té prou interès, tal com vam constatar. Ara queda pendent la continuació de la feina de coordinació i d'acció conjunta.

Etiquetas: , , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home