6.3.09

Vaig néixer grega


"Vaig néixer grega, i moriré grega. El senyor Styllianos Pattakos (de la dictatorial Junta dels Coronels) va néixer sent un feixista, i morirà sent un feixista"

Així va contestar Melina Mercouri la decisió dels coronels feixistes grecs que li van retirar la nacionalitat com a represàlia per la seva oposició a la dictadura militar que patia el seu país.

Actriu, cantant, opositora al règim de la dictadura, diputada al parlament grec, primera dona grega en ser Ministra de Cultura, però sobre tot militant socialista, Melina Mercouri va posar tota la seva energia, intel.ligència i constància de dona al servei de l'art, de la cultura en general, i del socialisme.

Avui fa exactament 15 anys que va morir víctima d'un càncer de pulmó, als 73 anys d'edat.

Em sembla que és convenient mantenir el seu record viu, com exemple de militància compromesa, intel.ligent i insubornable.

Etiquetas: , ,

2 Comentarios:

Blogger Rafael Arenas García dijo...

Tremenda personalidad la suya. Recuerdo aquellas lágrimas que vertió cuando era Ministra de Cultura al visitar en Londres los tesoros de su país que habían saqueado los británicos. Me sorprendió enormemente, creo que fue la primera vez que vi reaccionar de esa manera a un político; al menos así ha quedado grabado en mi memoria.

6/3/09 23:55  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Y menuda voz, y tremenda mirada, e inmensa fuerza dramática.

Y una inconmovible voluntad.

7/3/09 00:46  

Publicar un comentario

<< Home