1.3.09

Unitat


Aquests dies s'estan reunint a Egipte representants de tots els grups polítics palestins, una tretzena, per a parlar sobre les possibilitats de restablir un Govern d'unitat a Palestina. 

La feina no és gens fàcil, però s'està plantejant amb realisme, tractant tots els problemes que existeixen en la realitat, els empresonaments de palestins per palestins, la repressió interna i creuada, el conflicte de legitimitats electorals, i d'altres que suposen un cúmul de dificultats enorme, però que no podem considerar insuperables.

L'empresa és tan difícil com necessària, car la divisió és el precedent de la derrota.

Per això, un dels renglons essencials de les converses intra palestines és el de la recomposició de l'Organització d'Alliberament de Palestina, que té la representació internacional reconeguda, per a integrar-hi tothom.

Em sembla que la comunitat internacional hauria d'encoratjar i ajudar aquest camí cap a la unitat palestina, tot fent allò que alguns comencen a insinuar tímidament, és a dir acceptar com a representants del poble palestí totes les opcions recolzades electoralment, sense exclusions de cap mena.

Etiquetas: , ,