2.3.09

En Rajoy respira


En Rajoy respira i, com tothom que fa una lectura general de les eleccions autonòmiques gallegues, s'equivoca.

És indiscutiblement certa la victòria del PP per majoria absoluta i la seva conseqüència de passar el Govern gallec altre cop a mans de la dreta diversa i variada que representa el PP en aquella Comunitat.

Cal reconèixer que Feijóo ha jugat més cartes que Touriño i Quintana i que, si hem de jutjar pel resultat, les ha jugat millor que els seus contrincants, i ha obtingut la confiança majoritària dels gallecs, que no han semblat massa entusiastes del govern bipartit sortint de PSdeG i BNG.

També és indiscutiblement cert que aquest resultat electoral permet un alleugeriment de la tensió a l'interior del PP, amb la caldera al màxim admissible de pressió per raó de tots els episodis de corrupció, espionatge i traïció que podem veure cada dia a la premsa.

Tot això permet que en Rajoy respiri i que, si no hi ha noves situacions ara imprevisibles, segueixi al capdavant del PP i fins i tot repeteixi candidatura a les properes eleccions generals del 2012.

Això no fa, però, que el desig i la temptació de traslladar els resultats electorals gallecs de forma automàtica a les eleccions generals tingui res a veure a amb la realitat.

A Galícia s'ha votat en clau gallega - i els socialistes estem obligats a treure les conseqüències que siguin d'una lectura acurada dels moviments dels electors - i les circumstàncies generals de crisi econòmica i de dificultats generalitzades per a enfocar-la no semblen haver tingut una influència decisiva en el comportament electoral, com ho demostra, d'altra banda, el contrast amb els resultats dels socialistes bascos, car a Euskadi també s'ha votat en clau basca.

D'Euskadi ja en parlarem un altre dia, i de les eleccions generals un altre, que primer toquen les europees!

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home