12.2.08

No ens dividiran


Així mateix, sense punt d'admiració al final. No es tracta d'una crida desesperada, no és una alarma, és simplement una serena i tranquil·la afirmació: no ens dividiran.

Els del PP no aconseguiran dividir-nos als catalans per raó de la llengua que es parli a casa de cadascú.

Els catalans i les catalanes conformem una societat amb un alt grau de cohesió, amb ple respecte a la diversitat, que no ha fet mai problema, ni en farà, dels usos lingüístics.

Una ja antiga decisió política presa amb un consens molt ample ha consolidat al nostre país un model educatiu de línia única, amb el català com a llengua vehicular, que permet que en acabar els ensenyaments obligatoris es domini tant el català com el castellà.

Aquest és el resultat de l'anomenada immersió, una societat que no es divideix per la llengua i que té cada cop major consciència de que cal acumular al coneixement comú una tercera llengua, l'anglesa.

Una societat cohesionada pel fet de compartir coneixements i educació no pot dividir-se, escindir-se en dues per efecte d'ensenyaments separats per raó de l'ús d'una llengua o altra.

Una societat dividida, amb discriminació de coneixements i d'oportunitats socials i laborals, amb pèrdua de la consciència de ser un únic poble, això és el resultat al que ens portaria la proposta divisionista del PP.

El poble de Catalunya no es dividirà, no votarà als qui ens volen dividir, però cal parar atenció perquè l'única garantia que el PP no pugui mirar d'imposar la divisió és que no governi, i per això cal evitar que ningú l'ajudi a fer-ho amb els seus vots.

Per a que no ens divideixin no es pot votar tampoc als qui encara no saben de què volen ser ministres, i molt menys saben - i els és ben igual - si volen ser-ho amb els socialistes o amb el Rajoy.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , , ,

2 Comentarios:

Blogger m.eugènia creus-piqué dijo...

Jordi,no podran amb nosaltres,encara que ells ho intenten amb el divide y vencerás,son masses anys que portem lluitan per la nostre llengua,referent als que volen ser ministres a Madrid,ja sabem tots quin peu calçan,avui pacto amb el Pp i demá tambe i hem venc al mllor postor.
Ni hablar del peluquín !!
Jo estic segura Jordi de que guanyarem aquestes eleccions,si no es aixis ja ens podem preparar els catalans.

Salut i república federal.

12/2/08 20:22  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Maria Eugènia,

podem guanyar, i guanyarem, però cal treballar per a que així sigui, no deixar perdre cap ocasió d'explicar les nostres propostes, i també les raons per a no votar els altres.

Hem de combatre l'irresponsable demagògia populista amb el màxim de pedagogia política que siguem capaços de desplegar.

Jordi Pedret

12/2/08 23:32  

Publicar un comentario

<< Home