6.2.08

El català arreu


El PP n'està en contra, naturalment.

Només ha calgut que els socialistes andalusos formulessin en el marc de les seves eleccions autonòmiques del 9 de març una modesta proposició per a que les Escoles Oficials d'Idiomes atenguin la demanda de classes de català, gallec i euskara per a que l'inefable Javier Arenas, líder dels populars andalusos, posés el crit al cel i s'esgargamellés acusant Manuel Chaves de donar arguments als nacionalistes i d'estar en contra dels drets dels castellanoparlants.

Deixant de banda el fet que Arenas va oblidar que a l'Escola Oficial d'Idiomes de Madrid, autonomia diem que governada per Esperanza Aguirre, del PP, es donen classes de català, gallec i euskara, sembla que no té clar per a què serveixen les escoles d'idiomes. Qualsevol persona - normal, això sí - diria que són per a ensenyar-hi idiomes, però sembla que al tal Arenas li agradaria més que s'hi fessin classes de dansa, excloses, però, la sardana i el ball pla d'Alinyà.

Nosaltres, els socialistes d'arreu, creiem que es bo el coneixement de les llengües que es parlen a Espanya, i que és bona la oferta d'ensenyament de les mateixes, encara que es podria anar un xic més enllà per tal d'evitar que sigui més fàcil estudiar català a Munich que a Burgos. Creiem que el coneixement de la realitat plural i diversa és bo per a la convivència i per al nivell cultural de tothom.

Però està clar que el PP n'està en contra, i que amb les seves propostes de segregació lingüística a les escoles catalanes pretén que ni tan sols tots els catalans coneguin el català.

Etiquetas: , ,

2 Comentarios:

Blogger m.eugènia creus-piqué dijo...

Hola,bon día.
He arribat en aquest blog a traves del de la Mercè.
Ja sabem tots el posicionament del Pp en vers Catalunya i el catalá i ara pitjor doncs venen eleccions i anar contra Catalunya ven i esgarrapen vots com sigui.
Demano disculpes perque no se escriure el catalá ( estaba prohibit ) peró hi poso tota la meva bona voluntad.

Salutacions

7/2/08 07:39  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Maria Eugènia,

el que dius confirma la meva opinió de que el blog "Opiniones" de la Mercè és un be cultural i polític de primer ordre.

Pel que fa al català, ara costa que la gent cregui que vaig haver d'estudiar gramàtica catalana en classes clandestines fora de l'horari escolar.

Sembla que els pronoms febles tenien una potencialitat subversiva increible!

Rep una cordial salutació, i espero que ens anirem trobant, aquí o a "llamps i trons".

Jordi Pedret

7/2/08 11:19  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home