20.7.07

Sous


En els darrers temps, i a conseqüència de la constitució dels nous ajuntaments, s'està parlant molt dels sous dels alcaldes. Resulta innegable que alguns han decidit aprofitar les possibilitats legals en benefici propi, establint unes retribucions sense relació amb la feina a fer ni la responsabilitat assumida, sense comparació possible amb altres sectors d'activitat, i posant-se sous per sobre del fixat al President del Govern.

Cal posar remei a aquesta situació, mitjançant acords d'autoregulació en els que la Federació de municipis hi tindria molt a dir i, per al cas de que no funcionés l'autolimitació, amb reformes legals que haurien d'establir barems retributius plenament respectuosos de l'autonomia local que és bàsica en el nostre sistema democràtic.

El que no es pot fer - malgrat que hi hagi qui ho faci - és usar aquesta qüestió per a atacar la política com a tal, o per a proclamar que tots els polítics són iguals, perquè no és veritat.

Tampoc s'hi val a fer propostes populistes i demagògiques com la supressió dels sous a tots els municipis o la gratuïtat dels càrrecs polítics, perquè això només porta a fer impossible la participació política de la gent que depèn del seu sou per a viure, i deixar el camp lliure a qui té altres ingressos que no depenen del seu treball.

És clar que potser és això, precisament, el que alguns desitgen.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,

2 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Sí, estoy de acuerdo con tu análisis. Lo lamentable es que compañeros nuestros también hacen igual. Mi alcalde se acaba de subir el sueldo el 40%, al final, cobrará 73.000 euros.

21/7/07 20:03  
Blogger JG dijo...

Hola.
Crec que està molt bé que els polítics com vostè escriguin sobre les seves retribucions, ho trobo un acte de sinceritat democràtica, i l'aplaudeixo.
Jo penso que els polítics, com qualsevol persona que presta un servei o treball, han de tenir un sou digne, la qual els permeti ser recompensats per la tasca que realitzen. En el cas del sector públic, com pot ser un Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, Generalitat o Estat, aquesta retribució hauria de ser suficient com per impedir que el polític utilitzi les febleses del sistema per a usos i lucres personals a través del càrrec.

22/7/07 15:25  

Publicar un comentario

<< Home