15.7.07

14 Juillet


És ben clar que 218 anys no és una xifra rodona, de les que es celebren habitualment, però la data de la Revolució Francesa mereix ser commemorada cada any, així com cal recordar cada dia i en cada acció els principis de Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

Aquest resum dels valors revolucionaris és encara plenament vigent, i inspira l'acció dels socialistes arreu, perquè la Revolució iniciada per la presa de la Bastilla no és només francesa, és universal per la seva pròpia vocació i per la seva transcendència històrica i política.

Recordem, doncs, la data del 14 de juliol de 1789 com data fundacional d'una tasca revolucionària, d'una recerca irrenunciable de la realització de la llibertat, de l'igualtat i de la fraternitat. Recordem-la com a símbol d'una revolució que ha marcat realment la vida de la gent, i que continuarà marcant-la en el futur.

Etiquetas: ,

1 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Una vegada vaig llegir per alguna banda que la revolució francesa ha estat la última de les revolucions de la història de la humanitat que ha triomfat plenament.
Possiblement sigui cert, però tant debò no triguem massa a viure la revolució definitiva que trenqui totes les cadenes.

26/7/07 13:19  

Publicar un comentario

<< Home