6.7.07

Paisatge després d'un debat



Després del debat de política general, el paisatge de l'hemicicle del Congrés dels Diputats queda buit de persones, només amb el mobiliari recordant quina és la feina que s'hi fa, i molt especialment destaca, ben just al mig de tot, la taula dels taquígrafs i estenotipistes que asseguren la publicitat de tot el que hi passa.

Aquesta publicitat fa que les manifestacions d'alguns que intenten tergiversar els resultats quedin tan a la vista que fan bona la dita popular de que s'atrapa abans un mentider que un coix.

La veritat és que presentat un total de 81 propostes de resolució per part de tots els grups parlamentaris, en 77 ocasions va predominar per majories ben àmplies la visió del Govern. Només en 4 escadusseres ocasions es va produir una majoria en la que no hi era el Grup Parlamentari Socialista.

Una d'aquestes propostes es refereix a detalls d'infrastuctures vàries a Galícia; la segona a especificacions concretes de la i grega ferroviària basca; la tercera a aspectes tècnics de la pesca de l'anxova a les costes basques; i la quarta a aspectes referents al finançament de la Llei de l'autonomia personal, en el que les discrepàncies es resumeixen en una qüestió de ritmes.

Qualsevol observador, sempre que sigui de bona fe i s'ajudi de la feina dels taquígrafs, haurà de concloure que per a tractar-se d'un Govern que no té la majoria absoluta, el balanç final és alguna cosa més que favorable.

Etiquetas: ,