5.7.07

Antich


Vaig parlar amb ell per primer cop al seu despatx de President del Govern de les Illes Balears, al magnífic palau gòtic de Palma.

Eren els temps en què, per encàrrec del Grup Parlamentari Socialista, em dedicava a recórrer la península i les illes per tal d'explicar, predicar en deia jo, la necessitat d'una llei de parelles de fet que admetés com a normal la convivència homosexual i li atribuís conseqüències jurídiques.

Era molt abans de que es donessin les condicions necessàries per a la modificació del Codi Civil que permet ara el matrimoni a tothom, amb independència del sexe dels contraents.

La seva receptivitat a la normalització jurídica de la realitat social, i la disposició a treballar-hi en l'àmbit de les competències balears, va ser immediata i sincera.

Després he tingut l'ocasió de conèixer més en Xisco Antich, car les hermètiques normes del Grup Parlamentari sobre ocupació dels escons a l'hemicicle van tenir el bon resultat de fer-me seure just a la seva esquerra.

Han estat tres anys de converses, fragmentàries a cops, de comentaris, d'escoltar-se mútuament, que m'han fet apreciar encara més la dimensió humana i política d'en Xisco.

Ara torna a ocupar el palau i el despatx de President del Govern de les Illes Balears.

Que els vents favorables omplin les seves veles, perquè el rumb i el port de destí els té prou clars.

Etiquetas: