4.7.07

Rajoy, tocat i enfonsat


S'ha acabat. S'ha acabat la primera fase del debat - només queda la part de propostes de resolució, que es veuran demà - i s'ha acabat també el lideratge de l'oposició.

Això últim era ben perceptible ahir a la tarda per als qui podíem veure en directe, i amb la curta distància que sempre hi ha a l'hemicicle, la cara d'en Rajoy quan parlava el President del Govern.


Un Rajoy limitat al monotema de la política antiterrorista, sense cap proposta i amb moltes acusacions insostenibles, decidit a convertir el "Gara" i la Rosa Díez en els màxims definidors de l'agenda política del país i, encara pitjor, en dispensadors únics de la veritat, va deixar enrere, molt enrere, el paper de simple administrador de la rancúnia de l'empleat de Rupert Murdoch a què ens tenia avesats, per convertir-se en la patètica manifestació d'un naufragi sense la grandesa de cap tragèdia.

Front a ell, un President del Govern àgil, comunicador, amb ganes i empenta, disposat a treure tot el profit possible de la legislatura que encara queda, que és molta, i a continuar en la propera legislatura treballant pel reconeixement dels drets de la gent, per la llibertat i les llibertats, pel benestar.


Els complements del debat que ens interessen principalment als catalans han estat els intents equidistants d'en Duran, les preocupacions parcials d'en Cerdà i les tibades de corda cap al que ell pensa que és l'esquerra de l'Herrera.

No tinc cap dubte de que l'enfonsament d'en Rajoy ha estat clar, però penso també que interessa al conjunt del país trobar una alternativa sensata per a liderar l'oposició, en bé de la democràcia.

Etiquetas: ,