6.7.07

Nou Govern, nova empenta



La projecció d'il.lusió i de seguretat que va donar el debat de política general, amb un President del Govern que comunicava, proposava i que mostrava la seva disposició a seguir governant durant aquesta encara llarga - fins al març del 2008 - legislatura, i demostrava les seves clares possibilitats de fer-ho en la següent ha tingut continuació immediata. El nou Govern Zapatero és un govern per a completar la feina de la legislatura, i per a preparar la nova, és ben clar.

El prestigi social, professional i científic de personatges com Bernat Sòria a Sanitat o César Antonio Molina a Cultura es complementa amb el perfecte encaix d'Elena Salgado a Administracions Públiques, responsabilitat que li sembla feta a mida.

Per a PSC, però, la més important de les incorporacions és la de Carme Chacón al Ministeri de l'Habitatge. La persistència i duresa demostrada durant la seva etapa de diputada a l'oposició en els temes d'educació, la facilitat que ha mostrat per a dirigir les sessions - a voltes prou complicades - del Congrés dels Diputats, amb una flexibilitat innegable, fan que tinguem les millors esperances posades en la seva gestió futura.

Es tracta clarament d'un ministeri difícil, que s'ocupa d'un dels problemes més importants per als ciutadans, i que més influència directa té en la seva vida, en les seves possibilitats d'emancipació i de desplegament lliure de les seves potencialitats.

Molt més enllà del fet de tenir dos ministres del PSC, ens agrada que es percep una clara embranzida, una nova empenta en la resolució dels problemes concrets de la gent concreta, i una clara determinació de tornar a obtenir la confiança del poble per a governar d'acord amb els interessos de la majoria.


(article publicat a e noticies)

Etiquetas: