24.5.10

Batalla guanyada al Senat

Ha estat aquest matí al Saló de Plens antic del Senat.
La reunió de la Comissió General de les Comunitat Autònomes havia despertat una expectació normal donada la qüestió que s'hi havia de tractar, és a dir, la petició de renovació del Tribunal Constitucional per a donar compliment a les normes legals existents, i acabar amb la situació actual amb quatre magistrats en pròrroga i una vacant per defunció, que s'afegeixen a la situació de recusació d'un altre magistrat, el que fa que dels dotze teòrics integrants del Tribunal, només sis es trobin en situació de normalitat constitucional.
La dreta política espanyola i la catalana havien intentat minimitzar l'ocasió, fent al buit a la sessió, a la que els presidents autonòmics del PP han enviat consellers en lloc seu, i a la que no ha assistit el màxim representant de la dreta catalana, Artur Mas, que es trobava acabant el pont de la segona Pasqua.
L'intent dretà, complementat amb les provocacions xulesques del representant madrileny, i els disbarats de la representant valenciana, ha estat un complet fracàs.
El President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha estat brillant, especialment en el torn de rèplica. Amb fermesa i convicció ha fet pedagogia política de la millor sobre el sentit de l'Estat de les Autonomies, la pluralitat i diversitat, el sentit institucional del Tribunal Constitucional i de tots els elements configuradors del nostre sistema polític territorial.
De fet, el Vicepresident tercer del Govern espanyol, Manuel Chaves, ha expressat clarament el seu recolzament a les tesis de Montilla respecte a la necessitat de renovació del Tribunal Constitucional.
Com ha dit el coordinador dels diputats del PSC al Congrés, Francesc Vallès, Montilla ja ha convençut al PSOE, ara li toca a Mas convèncer els seus amics del PP.
Tots els qui érem presents a la sessió ho sabem, encara que els de la dreta intentin negar-ho, o que els pocs diputats de CiU presents hagin refusat l'aplaudiment al President de la Generalitat: José Montilla ha guanyat al Senat aquesta important batalla política, i ho ha fet amb contundència.

Etiquetas: , , , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home