9.5.10

Europa

Avui, 9 de maig, és el Dia d'Europa.
Ahir vam saber el contingut essencial de l'informe que el Grup de Reflexió presidit per Felipe González fa públic avui, precisament per a senyalar el Dia d'Europa.
Em sembla, pel que n'he pogut llegir fins ara, un informe ple de sensatesa, amb algunes obvietats d'aquelles per les que és necessari seguir lluitant tota la vida, i que són les que s'han de repetir a tort i a dret per a fer-les evidents als qui les volen ignorar.
Cal plantejar-se la democratització plena d'Europa, la seva europeïtzació també. Cal fer Europa més europea i menys tributària dels estat membres. Cal articular els procediments polítics plenament europeus que permetin els ciutadans intervenir directament en la vida política europea, per mitjà de les eleccions i altres mecanismes de debat i intervenció política que siguin d'escala europea. Cal tenir cura del model social europeu, amb les reformes que calguin. Cal mantenir la paraula donada a Turquia. Cal tenir una política intel·ligent i compartida sobre migracions. Cal ...
Cal, per damunt de tot, seguir construint Europa per a consolidar-la plenament.
Cal, malgrat tot, seguir fent Europa.
Amb tots els seus defectes, problemes i incerteses, és molt millor tenir Europa que no tenir-la.
Defensem-la tot renovant-la i omplint-la de sentit democràtic i social!

Etiquetas: , , , ,