20.6.08

65 hores, ni de conya!

Ahir, a la tornada de Perpinyà, vaig arribar a temps a la reunió dels socialistes de l'Eixample de Barcelona en Assamblea Ordinària per a elegir els delegats a l'onzè Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya, i després vam tenir el ja tradicional sopar d'estiu, abans de la dispersió que provoquen les vacances, encara que aquest estiu ens seguirem veient per raó del processos congresuals en marxa.
En l'Ordre del Dia de l'Assemblea hi ha sempre un punt referit a resolucions polítiques que poden presentar tant la Comissió Executiva com els militants.
En aquesta ocasió se'n van presentar tres i totes van ser aprovades. Una era sobre la laïcitat, la segona sobre la Directiva Europea sobre retorn, i la tercera sobre la proposta de Directiva Europea sobre el temps de treball.
Les veus que es van aixecar a la reunió varen ser clares i rotundes, contra el retrocés social i jurídic que suposa l'intent d'extensió de la jornada laboral, la destrucció del model europeu que implica, el perill de dúmping social que comporta, la traició a la centenària lluita obrera sobre la qüestió, l'amenaça directa a la pròpia raó de ser dels sindicats de treballadors.
La decisió de l'Assemblea va ser unànim, en defensa dels drets dels treballadors, del model social europeu, de la negociació col.lectiva.
En defensa de la mateixa idea d'Europa que alguns governs volen segrestar usant les institucions europees, vam deixar ben clar que les 65 hores, ni de conya!

Etiquetas: , , , ,