1.7.07

Qui parla dels beduins ?


Ben poca gent, a fe ! Però hi ha qui hi pensa, com l'Estat israelià.

Segons publica el Jerusalem Post, diari israelià ben poc sospitós d'esquerranisme, dilluns passat Israel va decidir de demolir les cases de 150 beduins a la localitat de Umm al-Huran, al desert del Negev. Aquestes persones varen quedar sense cap alternativa d'allotjament.

La demolició de cases de la població beduïna no és una novetat, ans al contrari es tracta de fets repetits, que poden considerar-se una política consolidada.

Normalment el motiu de la demolició es la manca de permisos administratius per construir al desert, i es basen en qüestions paisatgístiques i conservacionistes.


Els beduins han estat privats del seu tradicional mode de vida nòmada pel tancament de les fronteres en la regió i el control militar exacerbat. No se'ls ha proporcionat cap altre sistema de vida diferent al pasturatge, ni es promociona el seu accés a l'educació, ni se'ls permet d'establir-se permanentment en les terres que usen de fa segles.


Els beduins han estat expulsats de la seva vida tradicional, però no de la pobresa.

Pensem-hi, parlem-ne, i fem-hi alguna cosa.

Etiquetas: , ,

3 Comentarios:

Blogger Odalric dijo...

Hagués estat bé incloure l'enllaç de la notícia...

El que he pogut llegir al JP és que hi havien compensacions econòmiques. Això em sona una mica diferent a dir que "Aquestes persones varen quedar sense cap alternativa d'allotjament"

Per cert, entre el Gramsci i els beduins hi ha hagut uns atemptats a la Gran Bretanya...

1/7/07 23:26  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Odalric,
ara ja sabem a qui no li agrada que se'n parli.

N.B.: "compensació econòmica" no suposa "alternativa d'allotjament", i molt menys quan es viu al desert del Negev.

2/7/07 13:46  
Blogger Estrella dijo...

D'aquest i d'altres temes de guerres, de pobresa i fam, de mort d'innocents, de feixisme... Hi penso i en parlo. Peró que pot fer un simple ciutadà en un món tant gran i tant ple de misseria?

2/7/07 23:31  

Publicar un comentario

<< Home