27.6.07

Europa al Congrés


Tot just ara ha acabat el debat que avui hem tingut al Congrés dels Diputats sobre el Consell Europeu, que segueix sempre la celebració d'aquest.

El President Rodríguez Zapatero ha començat la seva intervenció amb un record i un homenatge als soldats en missió de pau acordada per la ONU al Líban, morts en un atemptat sobre el que ha dit que es faria tot el possible per a que s'aclareixi l'autoria i se'n castigui els responsables.

Ha destacat els acords referents al manteniment d'allò essencial del projecte de Tractat Constitucional europeu, pel que fa a les formes i requisits d'adopció d'acords, el valor jurídic de la Carta de Drets, l'existència d'un òrgan únic encarregat de la política exterior de la Unió, el manteniment de la situació de les regions ultra perifèriques, etc. Ha deixat clar que els acords sobre immigració i actuació a l'Àfrica responen a les gestions i als interessos espanyols al respecte.

Ha parlat també del paper realitzat per Espanya de suport a les iniciatives de la presidència alemanya, i l'especial relació establerta amb França, Itàlia, Bèlgica i Luxemburg en un front clarament europeista, el que reforça ben clarament el paper propi a Europa.

El cap de l'oposició no ha aportat cap sorpresa al debat. A més de la seva admiració pels bessons Kaczinski, que ja coneixíem, ha dedicat la intervenció a l'atac al Govern, passant des de la política en relació a Cuba fins a la proximitat ideològica amb Schroeder. Res de nou, per tal de desqualificar l'actuació dels socialistes ha estat capaç de denigrar tot el fet pel Consell Europeu, menystenint completament els acords europeus.

L'obsessió denigratòria del PP és tal que fa que qualsevol de les seves afirmacions tingui una credibilitat ben definida: cap ni una.

Etiquetas: ,