16.3.06

Apropem-nos


Ja fa un cert temps, en concret el 9 de gener d'enguany, vaig donar notícia de l'existència d'una associació a Madrid que portava per nom "Apropament, Madrid-Catalunya", i vaig explicar quines eren les seves finalitats.
Alhora, vaig donar la primícia de que alguna cosa es movia a Barcelona per a constituir una associació bessona amb les mateixes finalitats. Doncs bé, les coses efectivament s'han mogut en aquest temps de canvi que estem vivint, i ja us puc anunciar que el proper 7 d'abril, a les 19,30, es presentarà l'associació "Apropament, Catalunya-Madrid" al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al carrer Montalegre 5, de Barcelona.
Mentre no arriba aquest dia, podeu llegir el manifest fundacional, veure la llista de persones i entitats adherides - hi ha moltes i bones sorpreses - i adherir-vos vosaltres mateixos, a través de la seva web. Jo ja ho he fet.
En qualsevol cas, us avanço que els objectius dels qui s'apleguen sota l'encertat nom d'Apropament són els següents:
- Defensar la concepció plurinacional d'Espanya en el convenciment de que aquesta circumstància no és, en si mateixa, un factor d'afebliment sinó un motiu d'orgull i enriquiment.
- Defensar la idea que el caràcter nacional de Catalunya no obsta per a construir un present i un futur comú amb la resta del pobles d'Espanya.
- Contribuir des del nostre àmbit a que es generalitzi la idea que totes les llengües i cultures que conviuen a Espanya formen part del patrimoni comú i, com a tals, poden i han de ser protegides per tots i totes.
- Promoure activament l'apropament dels ciutadans/es al coneixement de la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüística espanyola a través de la comunicació i l'intercanvi.
- Crear ponts de diàleg i comunicació permanents entre Madrid i Barcelona, aconseguint així trencar els tòpics que alimenten la pressumpta rivalitat entre ambdues ciutats.
Crec, de debó, que aquests objectius valen la pena.

1 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Em sembla una iniciativa genial... jo també m0hi adheriré. Resulta especialment important que a Madrid hi hagi gent diposada a dir en públic aquest tipus de coses. Un 10!

16/3/06 18:18  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home