7.3.06

Ben a prop


Tenim el nou Estatut de Catalunya ja ben a prop.
Ahir, 6 de març, la Ponència conjunta de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya va acabar els seus treballs.
Ara començarem a treballar, també conjuntament, els vocals de la Comissió Constitucional del Congrés i els 39 delegats del Parlament de Catalunya. El calendari de sessions és prou atapeït, de manera que ben segur que podrem haver acabat el proper 17 de març.
Des de la perspectiva dels socialistes, el nou Estatut ha estat millorat per les feines de la Ponència conjunta, i s'assembla molt més al projecte del PSC.
El texte que ara discutirem en Comissió conjunta desplega el concepte d'Estat social i democràtic de Dret previst a la Constitució, des d'una perspectiva clarament social i progressista; aferma la institucionalitat del nostre sistema d'autogovern; farà possible atendre a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya amb un finançament just i solidari; respon a la voluntat de la immensa majoria de la representació política de Catalunya i, en definitiva, obre perspectives d'un major àmbit de llibertat i de llibertats de tots i totes, perfectament compatible amb la solidària convivència amb tots els ciutadans i tots els pobles d'Espanya.

1 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Si solucionés el dèficit fiscal seria genial.

8/3/06 22:06  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home