10.7.10

Per l'Estatut, amb qui toca


Ahir es van publicar els centenars de pàgines de la sentència del Tribunal Constitucional resolent el recurs del Partido Popular, i no ha donat temps per a llegir-les, i molt menys per a comentar-les de manera raonable, més enllà d'algun destacat periodístic amb més o menys intencionalitat partidista.
Avui ens manifestem per a expressar la voluntat molt més que majoritària dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya de mantenir el més alt nivell de democràcia, llibertat i autogovern que ha tingut mai el nostre país, que és el que ens vam atorgar a nosaltres mateixos per mitjà de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006.
Demà - tant li fa que sigui diumenge, en política no hi ha festes - hem de començar a treballar per a refer els pactes polítics fonamentals que constitueixen el contingut del nostre Estatut, i per a recosir els estrips institucionals que s'han produït al llarg de tot aquest procés, i que són molt més importants del que ens poden semblar en aquest moment.
Això ho hem de fer amb qui toca, amb els únics que poden treballar amb nosaltres per a fer-ho, és a dir amb els qui van aprovar a les Corts Generals el projecte d'Estatut que després es va aprovar en el Referèndum de fa quatre anys.
Els qui integren les forces progressistes, d'esquerres, bàsicament el PSOE, i d'algun nacionalisme de la resta dels pobles d'Espanya són els nostres aliats, no els nostres enemics. Ells van votar amb nosaltres el nostre Estatut a les Corts Generals, amb ells hem de fer camí per a restaurar les bases del model obert del nostre Estat divers, plurilingüístic i plurinacional que ens permeti a tots conviure i cooperar amb la comoditat exigible en una comunitat política volguda i no imposada.

Etiquetas: , , , , ,