3.7.10

No oblidem Gaza

Abans d'ahir, primer de juliol, era a Brussel·les, a la reunió urgent de la Comissió Política, de Seguretat i de Drets Humans de l'Assemblea Parlamentària Euromediterrània.
Ens vam reunir per a esborrar la vergonya de que el Buró de l'Assemblea, reunit el 18 de juny a Palerm, fos incapaç d'aprovar una resolució referent a l'atac israelià contra la Flotilla que es va produir el 31 de maig. Totes les instàncies s'havien pronunciat, i no podíem permetre que l'expressió parlamentària de la Unió per a la Mediterrània no ho hagués fet.
No va ser una reunió fàcil, ni molt menys, i va acabar amb la reserva del representant israelià a la declaració que vam aprovar tots els altres, però vam aconseguir-ho.
A més vam acordar que ens manifestàvem també contra l'expulsió de Jerusalem de tres diputats del Consell Legislatiu Palestí, i contra l'enderroc de cases palestines, i vam encomanar a la Presidenta de la Comissió la redacció i difusió d'aquestes manifestacions.
El que no sabíem quan discutíem a Brussel·les era que en el número que porta data d'avui 3 de juliol, la prestigiosa revista mèdica The Lancet publicaria una sèrie d'informacions colpidores respecte a la situació sanitària a la Franja de Gaza, conseqüència dels atacs israelians iniciats el 27 de desembre de 2008, en el que va anomenar Operació Plom Fos, que ha estat objecte del més que conegut Informe Goldstone.
El manteniment de la situació sanitària per sota de qualsevol mínim admissible en qualsevol standard internacional continua divuit mesos després dels atacs, i és responsabilitat exclusiva de la potència ocupant, Israel, que manté el domini de les fronteres terrestres i marítimes de Gaza i del seu espai aeri, i impedeix amb una política de bloqueig inacceptable que es pugui fer res per a millorar les condicions sanitàries dels palestins a Gaza.
Tot això no ho podem oblidar, i convé que a més de no oblidar-ho, fem les actuacions polítiques necessàries per a canviar la situació suprimint el bloqueig fins el moment en que acabi l'ocupació militar israeliana, que és condició necessària per a la pau a la regió.

Etiquetas: , , , ,