9.3.10

El carro pel pedregar

El carro pel pedregar, i el pessimisme carregant-se de raons.
Just el dia després de que els representants de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina accedissin a començar unes negociacions indirectes amb Israel, malgrat les condicions prèvies que aquest posa a qualsevol procés de negociació, resulta que el govern israelià es despenja autoritzant la construcció de 112 habitatges a Beitar Illit.
Cal dir que Beitar Illit és una colònia en territori palestí ocupat, pocs quilòmetres al sud de Jerusalem. És il.legal per tant, com totes les colònies en territoris ocupats militarment d'acord amb les Convencions de Ginebra. Malgrat aquesta il.legalitat té uns 35.000 habitants, tots ells jueus i molt majoritàriament haredís, és a dir el que coneixem normalment com a ultra-ortodoxos.
La construcció i l'expansió de les colònies és un dels principals obstacles per a una solució negociada, per tal com trossegen i parteixen el territori palestí fins a fer gairebé impossible concebre l'existència d'un Estat palestí viable en les restes del territori lliures dels il.legals assentaments israelians.
No sembla que hi hagi cap voluntat per part israeliana de fer cap pas endavant en la direcció de la pau quan, a més, tot això es fa quan arriben al terreny George Mitchell, enviat del President Obama, i Joe Biden, Vicepresident dels Estats Units d'Amèrica, en missió de facilitació de negociacions.
Repeteixo, el carro pel pedregar!

Etiquetas: , , , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home