El vot
Els aparells de poder tenen com a única legitimació democràtica el consens dels ciutadans en la seva existència, expressat per mitjà del vot donat a les seves normes constituents i a les persones que han de prendre les decisions polítiques quotidianes.
En el cas de la Unió Europea, com en molts d'altres, el vot popular va dirigit a l'elecció dels membres del Parlament, que tindran una intervenció decisiva, que augmentarà en la propera legislatura, en les decisions més importants dels òrgans executius de la Unió, i que tindran un poder de control i pressupostari com mai no havien tingut amb anterioritat.
Totes les decisions europees - que ens afecten directament en la nostra vida diària i en les nostres expectatives i esperances - necessiten la legitimació del vot.
Europa com a unió política la necessita també per a poder fer front als reptes actuals. Per una Europa més forta, sòlida, solidària, amb possibilitats de presència real al Món i amb possibilitats de desenvolupar el seu model social propi, és necessari el vot.
Si no anem a votar, deixem que guanyin - sigui quin sigui el resultat electoral - els qui volen menys Europa, per a tenir major llibertat per a aplicar les seves doctrines ultraliberals, els qui volen que cap poder europeu pugui posar regles al mercat, els qui volen una Europa justeta que els garanteixi la possibilitat de moviment de capitals i no els entrebanqui en la seva ofensiva contra els drets dels treballadors, els qui volen destruir el model social europeu per deixar pas a un simple espai d'intercanvi de mercaderies i de capitals.
El vot és necessari per a defensar Europa, per a defensar-nos nosaltres mateixos.
(article publicat a e-noticies)
Etiquetas: democràcia, eleccions, Europa, política
0 Comentarios:
Publicar un comentario
<< Home