21.5.09

Quina confiança!


En la meva habitual repassada als titulars de premsa mentre compro els diaris que m'interessen al kiosc, avui he trobat un titular espatarrant.

El diari que és en sí mateix un oxímoron, car es titula "La Razón" i res del seu contingut és raonable, titulava "El juez no impone medidas a Camps".

Perplexitat obligada.

Tan convençuts estaven els poc raonables dretans de que el President de la Generalitat valenciana estava en situació de necessitar urgentment una fuga? Creien que no tenia domicili conegut, o que li mancava arrelament al país, o que hi havia perill de destrucció de proves? Tantes coses sabien que els feien sospitar que el jutge en qüestió es veuria obligat a imposar mesures de limitació de la llibertat de l'imputat? Tant poc tenen per a celebrar en aquest afer que el fet que no s'imposi la presó preventiva és considerat mereixedor del principal titular de la portada?

Quina confiança que tenen en els seus!

O es tracta, simplement, de mirar d'amagar que el Sr. Camps va sortir de la declaració tal com havia entrat, és a dir en situació d'imputat?

Etiquetas: , , ,

1 Comentarios:

Blogger Rafael dijo...

En el Instituto nos dieron dos (que no llegó a cuatro) nociones básicas de periodismo. Una de ellas, si no recuerdo mal, era que los titulares negativos (no ha pasado eso, no ha sucedido lo otro) no debían utilizarse nunca. Que algo no pase no es noticia, y si lo es, normalmente, ya lo sabe todo el mundo (por ejemplo: hoy no ha salido el Sol).
Fuera del periodismo, el cura de mi pueblo -que sabía mucho- me enseñó que el empleo de las sentencias negativas suele vincularse a la maledicencia. El ejmplo que ponía: un capitán de un buque, que estaba peleado con el contramaestre, escribió en el diario de a bordo: "Hoy el contramaestre no está borracho". Y era verdad, claro.
¿Mal periodismo, maledicencia, ambas cosas, otras posibilidades?

21/5/09 12:51  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home