3.10.08

Ocupació és destrucció


Alguns fa temps que ho diem, l'ocupació militar que manté Israel sobre els territoris palestins és factor de destrucció.

No es tracta només, i això ho hem estat denunciant ara i adés, de la destrucció de la vida econòmica palestina, de les possibilitats negades d'educació, de mobilitat, de salut, de dret a la determinació de la pròpia vida.

És, a més, factor de destrucció de la societat israeliana.

L'ocupació mira de destruir l'ocupat, però destrueix irremissiblement l'ocupant. La tradicional manca de ciment social que uneixi els ciutadans d'Israel, dividits per raons d'origen, religioses i socials, combinada amb els efectes perversos de l'ocupació, porten a l'enfrontament entre israelians, amb una profunditat aclaparadora.

L'atemptat contra el Professor Zeev Sternhell, conegut opositor a l'ocupació i manifest militant pacifista, realitzat pel que sembla pels subproductes extremistes del sionisme més fanàtic, no és més que una mostra del que diem.

Ara sembla que se n'han adonat i fa un parell de dies podíem llegir a la premsa israeliana (mireu-ho a la columna de la dreta d'aquest blog) les informacions sobre els debats que s'havien produït al Knesset.

Es pot debatre tant com es vulgui, però és clar que la destrucció de la societat israeliana resulta de l'ocupació, pensada per a desfer, com ho està fent, la societat palestina.

Alguna cosa hi hauríem de fer tots plegats.

Etiquetas: , , ,