13.5.08

Ha plogut!


Ha plogut, i molt. Aquesta és la notícia més important dels últims mesos.

L'aigua continguda a les embassades catalanes ha augmentat de manera espectacular, i encara s'espera que ho pugui fer més.

Això allunya una mica la data fatídica de les restriccions de consum humà d'aigua de boca a l'àrea metropolitana de Barcelona, i fa - de passada - que les obres necessàries per a assegurar l'abastament en qualsevol cas es puguin fer amb menys pressió, car sembla que ja tenim assegurat que s'arribarà abans del tancament d'aixetes.

Aquestes pluges no han de servir d'excusa per a posar traves a la realització de les obres, reversibles en la seva funcionalitat que començarà per l'aportació d'aigua a Barcelona i la seva àrea, que s'han de mantenir per tenir prevista qualsevol eventualitat futura, en un règim hídric com el nostre que sembla endinsar-se en un llarg període de sequera més o menys severa.

Tampoc han de servir per a perdre els bons costums adquirits per la ciutadania metropolitana en els darrers temps pel que fa a l'estalvi d'aigua, que ens ha col.locat en un dels primers llocs pel que fa a la contenció del consum.

Aquesta voluntària contenció, fruit d'una aguda consciència del problema, ha demostrat que el grau de civisme dels catalans metropolitans és molt elevat, i això és quelcom que cal mantenir per a sempre.

Ara sabem tots que la nostra actuació personal en la matèria és important, no ho oblidem, i no pensem que unes molt benvingudes pluges han canviat la nostra climatologia.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,