30.10.07

ZP a L'H


Quan s'ha d'agafar el toro per les banyes, s'agafa.

El President del Govern no només ha demanat comparèixer voluntàriament al Ple del Congrés dels Diputats, com ho farà dimecres a la tarda, per parlar de la situació de les infraestructures ferroviàries a Catalunya. També ha decidit visitar abans el terreny on la situació és més difícil, és a dir les obres de l'AVE a l'Hospitalet del Llobregat i l'afectació a les vies de Rodalies.

No ha estat una visita de protocol, de faramalla o de declaracions grandiloqüents. Segurament ha estat això el que ha molestat a certs dirigents polítics de les variades oposicions.

Ha estat una visita en què s'han assumit responsabilitats de manera clara i inequívoca per part del President Rodríguez Zapatero, en què s'ha parlat amb la Generalitat de Catalunya representada pel seu President i amb els alcaldes de les poblacions més directament afectades per la situació.

Ha estat una visita útil per a prendre decisions respecte a les prioritats a seguir en la resolució de la crisi, és a dir primer la seguretat, segon les Rodalies i tercer l'AVE, sense predeterminació de cap data concreta.

Ha estat una visita en què s'ha imposat la sensatesa de la busca de solucions per consens i en la què s'han reconegut els errors polítics i de gestió comesos.

José Luís Rodríguez Zapatero ha fet a l'Hospitalet exactament el contrari de la demagògia, ha fet política seriosa, d'assumpció de responsabilitats i de determinació d'actuacions.

Dimecres en parlarem al Congrés, i em temo que alguns estaran més interessats en el soroll i l'exabrupte que en les solucions.

Només m'ho temo, espero que no sigui així.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: