23.10.07

Beata memòria


Diumenge vinent alguns, em sembla que bastants, assistiran al Vaticà a la beatificació de 498 religiosos morts durant la Guerra del 36-39.

Es tracta, si no m'erro, de la major cerimònia d'aquesta mena que s'hagi programat mai. Amb ella la jerarquia de l'església catòlica declara oficialment que aquestes 498 persones tingueren virtuts heroiques que les portaren al martiri. Tots els 498 recordats per la cúria pontifícia varen ser víctimes de repressió per part d'elements incontrolats en la rereguarda republicana. Aquests són uns fets històrics impossibles de negar, es va produir una serie d'assassinats absolutament injustificats, encara que no podem oblidar els esforços realitzats per les autoritats de la Generalitat republicana per a impedir-ho en la mesura de les seves forces.

La memòria que es celebrarà diumenge al Vaticà oblida, però, tots els religiosos víctimes de la repressió organitzada per les "autoritats" del bàndol sublevat que, amb simulacres de judicis del tot il.legítims, varen afusellar religiosos que no s'havien adherit a la rebel·lió facciosa.

Coincideix, a més, aquesta reivindicació de la memòria martirial catòlica amb la clara i contundent crítica que fa la jerarquia eclesiàstica espanyola a la Llei de la Memòria Històrica que s'està tramitant al Congrés dels Diputats.

Diuen els bisbes que no és bo remenar el passat, però el recorden - i de quina manera - en la seva beatificació massiva.

Beata memòria, però parcial i mancada d'equilibri.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,