17.10.07

Memòria històrica

A primera hora d'aquesta tarda ha quedat dictaminada a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats la Llei de la Memòria Històrica. Ha tingut els vots a favor de tots els grups, encara que el PP només ha votat a favor set articles, però cap vot favorable del diputat Tardà, d'ERC.

Em sembla que no només és una bona llei, o ho serà quan s'aprovi definitivament, sinó que és necessària.

La Llei d'Amnistia ho va ser també en el seu moment, i la seva aplicació va salvar de condemnes penals, però no de les polítiques, als botxins decisors i executors de la freda i calculada repressió franquista, organitzada des de les institucions imposades per la força de les armes sublevades contra un règim legítim com era la II República. També va salvar els pocs que quedaven sense sanció dels qui van cometre atrocitats en defensa d'un règim republicà que no les va impulsar de cap de les maneres.

La Llei de la Memòria Històrica és necessària en aquest moment car cal proclamar la dignitat mai perduda de les víctimes, cal declarar la il.legitimitat radical de la repressió, es dissimulés o no amb formalitats pseudojurídiques que ofenen el Dret i demostren la clara consciència de transgressió de les més elementals normes de conducta humana per part dels repressors.

La Llei d'Amnistia fou, en bona part, la llei dels botxins. La Llei de la Memòria Històrica és la llei de les víctimes.

Etiquetas: ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home