28.3.07

Deliris judicials


Les notícies han coincidit en el temps, i això ha contribuït, sens dubte, a augmentar l'alarma social.

A Frankfurt, una jutgessa de família del Tribunal Administratiu, denega el divorci accelerat previst a la llei alemanya per aquests casos a una dona d'origen maghribí, separada d'un compatriota que l'assetja, i amb qui es va casar al Marroc. El motiu de la denegació és una cita de la sura 3,43 del Corà sobre el tractament a les dones que el marit sospiti que es volen rebel.lar, i el raonament de que la dona ja sabia a què s'exposava quan es va casar.

A Cantàbria, un magistrat s'ha esplaiat en un parell de sentències. En una d'elles aconsella a un matrimoni separat que acudeixi a l'Església Catòlica per a reconciliar-se, car la separació només pot ser obra del Maligne, mitjançant la fruita prohibida que és la nova parella del marit. En una altra, absol al marit separat acusat de amenaces i vexacions per la dona, i convida als cònjuges a la reconciliació, que només considera possible "si posen pel mig la força de Jesucrist Ressuscitat".

Vet aquí dos casos clars de deliri. En tots dos es prescindeix de la llei civil, la decidida pel conjunt dels ciutadans, pel poble representat pels parlaments respectius, i en tots dos es posen per davant normes religioses que es pretenen imposar a les conductes dels ciutadans.

Aquest tipus d'actuacions judicials, que semblen prou difícils de justificar, contribueixen clarament al desprestigi de la justícia dels tribunals, que haurien d'aplicar la llei civil, i només la llei civil.

Sortosament aquestes decisions són notícia perquè són escasses, no caldria sinó.

Cal reconèixer que, en ambdós casos, hi ha sancions disciplinàries als jutges, però ens hauríem de plantejar si no hi hauria d'haver mesures preventives, potser de tipus psicotècnic.

Etiquetas: ,

1 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

He linkat el teu blog al meu.

http://pilarventurapy.blogspot.com/

28/3/07 21:29  

Publicar un comentario

<< Home