26.1.07

Un bri d'esperança?


El "sottogoverno", que en diuen els italians, és important.

Aquesta afirmació és voluntàriament optimista, però crec que a tots ens cal una mica d'optimisme després de la decepció de l'encallament dels acords entre Israel i Síria sobre el Golan.

Esperem que aquest cop sigui de debò. A Davos, reunió que sempre es demostra més útil per altres coses que la seva finalitat formal, han parlat davant dels periodistes dos destacats membres de segon nivell del Govern israelià i de l'Autoritat Nacional Palestina.

Efraim Sneh, viceministre de Defensa d'Israel i Saeb Erekat, cap del departament de negociacions de l'ANP, han manifestat que hi ha possibilitats d'una negociació directa entre les parts respecte a la resolució del conflicte a Palestina.

Van així un xic més enllà de les declaracions de Rice i Abbas respecte a la qüestió.

Sembla, d'altra banda, que la reunió prevista per a divendres proper, 2 de febrer, el Quartet (USA, UE, ONU i Federació Russa) plantejarà la necessitat d'arribar a acords amb un límit temporal fixat, sempre anterior a la finalització de l'administració Bush Jr., és a dir abans de 2 anys menys 5 dies.

No és molt, ho reconec, però entre l'habitual foscor de la situació a la regió, potser els avenços tímids del "sottogoverno" poden fer albirar una certa llum al final del túnel.