1.9.06

Elogi del compromís

En les últimes hores, a rel de les darreres novetats sobre el nomenament d'un nou Ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, i del possible nou Alcalde de Barcelona, estem sentint, massa sovint amb intenció pejorativa, que la persona que segurament serà elegida pel conjunt dels regidors com a nou Alcalde de la meva ciutat és un "home de partit".

Alguns deuen pensar que amb aquesta definició el desqualifiquen. Sembla que creguin que el conjunt comparteix la idea que les persones que diuen ser independents, que refusen el debat col.lectiu i la presa democràtica de decisions, les que "van per lliure" segurs de la certesa de les seves opinions personals, frueixen d'alguna mena de superioritat moral respecte a les que han decidit assumir un compromís col.lectiu en la seva actuació política.

Doncs crec que s'equivoquen.

La majoria de la gent que es preocupa pel comú, la majoria de la que es revolta contra les injustícies, la gent que sent i sap en les seves entranyes que cal fer alguna cosa per a canviar una societat injusta, assumeix un compromís col.lectiu.

Aquesta gent s'organitza en associacions de tota mena, en les anomenades Organitzacions No Governamentals, en cooperatives, en sindicats, en grups diversos.

Aquesta gent, la majoria, sap el que és discutir amb els companys i companyes quines són les coses que cal fer i com cal fer-les.

Aquesta gent coneix la duresa de la formació democràtica de la voluntat comuna i sap de la renúncia a posicions individuals per defensar les conjuntes.

Aquesta gent comprén la necessitat d'organitzar-se per a tenir la força necessària per a poder modificar una realitat que no els agrada.

Aquesta gent entén perfectament que per a fer política el millor és organitzar-se en un partit, defensar en el seu sí les posicions pròpies, mirar d'obtenir la majoria i defensar després el que els companys i companyes han decidit.

Aquesta gent aprecia la vàlua de la gent que treballa cada dia pel seu ideal i que vol compartir-lo amb els altres, i moure els seus actes per a fer realitat els canvis necessaris en el nostre Món.

Aquesta gent, la majoria, està convençuda dels valors del compromís amb un partit polític.

Aquesta gent, la majoria, sap que es pot confiar en qui confia en els companys i companyes, en qui es compromet voluntàriament amb ells, en qui assumeix un compromís.

(article publicat a laRepública.es)

2 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Com és que als links no hi surt la vanguardia?

31/8/06 19:58  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut anònim,
que potser és obligatori? A quin Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya es publica aquesta ordre?

2/9/06 01:34  

Publicar un comentario

<< Home