17.6.06

A les urnes, ciutadans!


Perquè les urnes i els vots són les armes de la democràcia. Perquè la democràcia no és un regal, si no una conquesta dels ciutadans. Perquè la democràcia és com un ofici, que si no es practica es perd. Perquè quan els ciutadans no exercim la democràcia, la política la fan d'altres, i sempre contra el poble. Per això cal votar.

Perquè nosaltres, i només nosaltres, tenim la oportunitat històrica de dotar el nostre país de les més altes cotes d'autogovern des de fa segles, i als ciutadans i ciutadanes de Catalunya del més alt nivell de drets de tota la història. Per això cal votar.

Perquè només els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, que diumenge som, tots plegats, el definitiu legislador estatutari, podem decidir el futur de la nostra pàtria. Per això cal votar.

Perquè front als qui tenen totes les seves esperances dipositades només en la metereologia que inciti a anar a la platja, nosaltres tenim la nostra esperança dipositada en el poble de Catalunya, savi, seré, sensat, amb confiança en ell mateix, amb determinació i voluntat de ser i de decidir. Per això cal votar.

Perquè cal treballar a favor de les persones, cal resoldre els problemes, cal mirar al futur, no ens podem empantanegar en discussions infinites sobre falsos paradisos. Per això cal votar.

Perquè cal no parlar-ne més, perquè cal fer les coses. Per això cal votar.

Perquè només els ciutadans i ciutadanes podem exercir i assegurar la nostra llibertat, cal votar.

Per tot això, cal votar, i cal votar sí.

2 Comentarios:

Blogger Laia Gomis dijo...

No voldria afegir res més al teu article perquè probablement el desvirtuaria i crec que amb la brillant redacció que has dut a terme tots el que hem tingut l'oportunitat de llegir-lo hem comprès el missatge de manera instantània.

La llibertat guiant el poble, una obra pictòrica la qual m'evoca bons records i li tinc una admiració especial per molts motius. Per aquest fet trobo doblement encertada la ubicació d'aquest quadre de Delacroix en el context actual.

No tinc cap dubte que demà, 18 de juny la llibertat de nou guiarà al poble!

17/6/06 12:31  
Blogger Carolonline dijo...

Pues la victoria es ejercer la libertad de todo derecho humano.
Saludos.

17/6/06 15:15  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home