6.6.06

A can PP ho aprofiten tot

Curts com van de recursos propis, a can PP han decidit que tot s'aprofita, i que no es pot deixar res per dolent. L'altra nit vaig sentir com ho exposava, amb la seva característica calma i bona educació, l'excusa liberal del PP a Catalunya, el diputat Francesc Vendrell, en una entrevista a Canal Català.

Segons ells, qualsevol cosa que no sigui un sí al nou Estatut de Catalunya és tota una manifestació a favor de la seva concepció d'Espanya, en la que no hi cap la pluralitat, la diversitat ni la diferència.

Qualsevol no, qualsevol abstenció, qualsevol vot nul, seran comptabilitzats com una adhesió al desig de que res no canviï, o de que tot vagi enrere.

Mentre, a casa nostra, hi ha gent que defensa el no en nom d'una millora - amb qui la pactaran? - del text actual, sense que l'exemple de les conseqüències del referèndum francés sobre Europa els faci reflexionar. D'altres defensen el no per què consideren que el nou Estatut trenca la família, com els e-cristians d'en Miró i Ardèvol. Encara uns altres diuen que votaran no per què trenca Espanya, introdueix la poligàmia i, a més, el tutela ETA.

Els qui no volen que el país avenci, els qui estan en contra de l'ampliació de l'autogovern de Catalunya, els qui no volen que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya vegin reconeguts nous drets socials, es freguen les mans i es llepen els llavis.

Perquè a can PP, del no com del porc, ho aprofiten tot.

(article publicat a e-noticies)