28.1.06

Ostres, tu!

Acabat d'aterrar des de Palestina, on he estat com a observador de les eleccions per al Consell Legislatiu, i encara amb poc temps per a la reflexió, el primer que se m'ocorre és dir "Ostres, tu!", almenys per això:

1.- L'expressió de la voluntat del poble palestí que ha pogut votar (exclosos, per tant, els refugiats fora dels territoris ocupats, els palestins amb nacionalitat israeliana, i la majoria dels palestins residents a Jerusalem), ha estat clarament i lliure a favor de l'opció dels candidats presentats per Hamàs en les votacions pel sistema majoritari, encara que en la llista per a tots els territoris ocupats, d'elecció proporcional, aquesta opció no hagi tingut la majoria.

2.- Les conseqüències polítiques d'aquesta opció només comencen a presentar-se, però el seu desplegament en tots els àmbits i fronts, només es podrà valorar amb una certa distància en el temps. I no podem oblidar, ofuscats per la situació internacional, la situació del propi poble palestí sota l'administració de l'Autoritat Nacional Palestina.

3.- La carta de Tejero a favor de les tesis de Zaplana (Terra Mítica), Acebes (miserables els qui no pensin com ell) i Rajoy (promotor d'inconstitucionals referèndums) és un fet que sembla demostrat. És possible trobar el seu encaix en les tendències del pensament polític universal?

D'aquestes qüestions, i d'altres, en seguirem parlant. Ens hi juguem molt!

3 Comentarios:

Blogger Carol Crisosto dijo...

Jordi estoy tratando en algun espacio comprender tu escrito y te confieso se me hace dificil traducirlo. Me voy a mi rincòn frustrada por no corresponderte.
Saludos desde Concepciòn Bio Bio Chile

10/2/06 10:12  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Quienes queráis traducciones de los post en castellano, sólo tenéis que pedirlas, y se hará lo que se pueda.
Saludos a Concepción Bio Bio Chile, desde el ciberespacio.

11/2/06 10:51  
Blogger Carol Crisosto dijo...

JORDI,
gracias es notable tu gentileza.
Saludos.

19/2/06 18:26  

Publicar un comentario

<< Home