22.1.06

Ja és aquí !


M'ha agafat per ben poc, just abans de marxar a Jerusalem, però el nou Estatut d'Autonomia de Catalunya ja és aquí.

Tal com calia, tal com ho volíem.

Després d'una reunió del Comité Federal socialista en què ha quedat ben clar el suport de l'immensa majoria dels socialistes espanyols a l'aprofundiment del model autonòmic, amb el reconeixement de majors cotes d'autogovern, el President Rodríguez Zapatero ha arribat a un acord global amb la força política catalana fins ara més reticent respecte al nou Estatut. CiU ha mostrat la seva disposició a sumar-se al conjunt dels qui volíem, des de sempre, un millor Estatut per a Catalunya. Només ha quedat fora de l'acord, com sempre, el PP.

Ara cal que totes les forces polítiques i socials que volem un model d'articulació territorial còmode per a tothom, que permeti el millor exercici de la solidaritat i de l'expressió de la diferència, es posin a treballar per obtenir l'aprovació definitiva de l'Estatut el més ràpidament possible, per tal que els ciutadans i ciutadanes puguin començar a percebre els avantatges de la nova articulació, i a ser els protagonistes de l'exercici de les noves possibilitats de decisió sobre la vida comuna i la cosa pública, i dels nous drets de cadascú, que el nou Estatut ens obre a tothom.

2 Comentarios:

Blogger Laia Gomis dijo...

En primer lloc et voldria felicitar pel present blog, ara mateix acabo de conèixer l'existència del mateix. Em sembla molt interessant que els parlamentaris tingueu un mitjà de comunicació directe amb els ciutadans i poguem conèixer les vostres opinions respecte els temes d'actualitat. El comentari que podria fer respecte el present article és que l'estatut cada dia està més a prop de convertir-se en una realitat, tot i que encara queda passar per la comissió constitucional i l'aprovació final del ple del congrès. I després el retorn a Catalunya, i la ratificació per part dels ciutadans...El 2006 serà un any marcat per l'Estatut sense cap mena de dubte. No m'allargo més i que vagi molt bé el viatge a Jerusalem.

22/1/06 17:20  
Blogger Joaquim dijo...

Salutacions i felicitats pel bloc.
Ja va bé que els politics baixeu a "l' u per u ".
En relació a l' entrada, nomès puc contrastar-la amb l' entrada d' en Manel Mas , company teu al Congreso.
Segur que són compatibles ...però noi...
Escolta, si et ve bé fes-li arribar de part meva (visc on habiten els "Capgrossos") la frase que tens al teu bloc:
"la utopia és una veritat avançada "
Vinga, bona feina!

22/1/06 19:43  

Publicar un comentario

<< Home