16.1.06

Amic, company i mestre


"El socialisme democràtic ha assumit que la història no pot explicar-se tan sols per l'economia i les tecnologies. Els homes i les dones amb les seves passions i els seus interessos i les seves circumstàncies històriques, amb una part d'atzar i una altra de necessitat, també fan avançar la història. Una història que, en darrera instància, és la història de la llibertat."

Aquestes frases de Joan Reventós (1927-2004), que es conserven autografiades a l'arxiu històric de la Fundació Rafael Campalans, a més de parlar del socialisme democràtic pel que va lluitar sempre, ens parlen sobre tot d'ell, del Joan Reventós i Carner fundador de moviments i de partits, Conseller de la Generalitat Provisional, Ambaixador d'Espanya a París, Diputat i President del Parlament de Catalunya, Diputat al Congrés, Senador, Primer Secretari i President del PSC, però sempre i per davant de tot, militant socialista.

Aquesta setmana, el Partit dels Socialistes de Catalunya organitza una sèrie d'actes, sota el títol de "Joan Reventós en el record", que culminaràn diumenge 22 de gener, a les 12 del migdia, al Casino L'Aliança del Poble Nou.