15.1.10

El present del futur


Ahir va ser la vint-i-vuitena vegada. Això comença a impressionar com a consolidació d'una tradició democràtica. Ahir l'alcalde de Barcelona es va dirigir a tothom qui el volgués escoltar en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes a la nova seu del Conservatori del Liceu, el bell mig del Raval.
Sempre resulta interessant el repàs anual del que ha passat a Barcelona, i l'exposició de propòsits per a l'any entrant, però ahir es va superar aquest marc de referència per a exposar una visió que abasta, pel cap baix, la propera dècada.
La confiança en las capacitats de la gent de Barcelona, en les seves possibilitats i en la seva voluntat de treball i de millora va ser, al meu entendre, l'eix de l'intervenció de Jordi Hereu.
La voluntat de mantenir i consolidar la capitalitat de la Mediterrània, juntament amb la de Catalunya, i la de jugar un paper decisiu a Espanya i al sud d'Europa és el fonament de totes les línies d'actuació exposades.
Això ha de permetre la continuïtat de les polítiques d'impuls econòmic, de creació lliure, i de cohesió social que conformen el que s'anomena "model Barcelona".
Em sembla especialment important les referències repetides a la cohesió social en relació als nous ciutadans, als immigrants recents, en uns moments com els actuals en que alguns semblen cedir massa fàcilment als dubtosos encants del populisme, amb pèrdua completa de l'orientació que ha de mantenir una política d'esquerres.
En resum, em va agradar no perdre'm la conferència i recomano als qui no hi vau ser que la seguiu a la premsa, a Internet o on us vagui, que avui en dia les possibilitats són variades i entretingudes.

Etiquetas: , , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home