2.12.09

Tot buscant la divisió


Amb la manifesta intenció de buscar la divisió de vots, de forçar postures incòmodes, i d'erigir-se en la suposada única força de defensa de l'Estatut, CiU ha decidit portar al Parlament de Catalunya l'editorial conjunta en defensa de "la Dignitat de Catalunya", amb el pretext de convertir-la en declaració institucional, declaració de portaveus o moció, el que sigui.


Treballar contra la creixent unitat civil forjada per la publicació de l'editorial per a treure'n algun que altre rèdit de política petita no em sembla el millor que es pot fer en defensa de Catalunya, el seu Estatut i la unitat de poble al respecte.


Confondre els àmbits d'actuació de la societat civil i de la representació política tampoc és una bona aportació a la claredat. Cal saber quins són els camps d'actuació de cadascú, i els partits i les representacions polítiques institucionals tenen el deure d'elaborar políticament les demandes socials, no de reproduir-les com si existís en el nostre sistema un mandat imperatiu propi d'altres èpoques i altres sistemes no precisament democràtics.


Mantinguem la unitat aconseguida pel poble i no fem maniobres interessades en cerca de profits propis.


Aquesta és la real exigència del poble.

Etiquetas: , , , ,