30.11.09

L'Intercontinental, de gom a gom


El President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable José Montilla, era aquest matí el convidat a un esmorzar-conferència-debat que s'ha celebrat a l'hotel Intercontinental, a la madrilenya Castellana.


L'expectació era alta, i l'acte no ha decebut en cap dels seus aspectes. La sala, gran, era a vessar. Els mitjans de comunicació hi eren abundosos. La taula del cos diplomàtic curulla. Els diputats i senadors del PSC hi érem presents en gran nombre. Tampoc ha estat una sorpresa l'absència dels representats de CiU, que segueixen amb el seu capteniment de manca de reconeixement institucional al representant del conjunt de Catalunya.


El discurs ha començat amb una obligada referència a la situació dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània, i s'ha endinsat tot seguit en forma clara, contundent i planera en la defensa de la constitucionalitat de l'Estatut de 2006 i en la defensa de la dignitat de Catalunya i del seu poble, tot deixant clar que les iniciatives socials com l'editorial conjunta dels dotze diaris catalans són plenament legítimes i, a més encertades, car van en la direcció contrària a la de la divisió social i política del poble per la que semblen treballar els qui malden per a aconseguir una sentència que desballesti l'Estatut votat pel poble.


Les preguntes de la premsa, massa centrades en les preocupacions estrictament madrilenyes, han estat tan abundants com poc complaents. Totes han obtingut respostes clares, curtes i directes, sense defugir cap tema.


Qui digui que no entén certes coses no es podrà emparar en una suposada foscor o duplicitat de plantejaments.


Qui vulgui entendre, té els elements suficients per a fer-ho, i qui s'entesti en no fer-ho o en fer-ho veure, haurà d'explicar per quina raó ho fa.

Etiquetas: , , , , ,

1 Comentarios:

Blogger paco dijo...

estimat jordi trobe que, aquesta dreta, per molt vent y pluga que li vinga endamunt, sempre ahurá ser la de sempre, nó tenen remei y ahi está el comentari del gloriós sanchez dragó.....paco

1/12/09 19:28  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home