1.8.09

300.000 contra la pauEn realitat una mica més, unes 304.569 persones, segons dades oficials, són les que colonitzen els territoris ocupats de Palestina, actualment concentrats a Cisjordània, el territori palestí que les autoritats israelianes anomena Judea i Samària.

Aquesta presència dels colons i de les seves infraestructures d'habitatge i comunicació, que fraccionen el territori, impedeixen la circulació dels seus habitants legítims, els palestins, provoquen les actuacions militars de l'ocupant, Israel, de control de la població autòctona i anorreen les possibilitats de vida política, social i viable dels palestins en el territori que els és propi, és la major enemiga de les possibilitats d'una pau justa.

Tots els assentaments, totes les colònies israelianes en territori palestí són il.legals. Tota activitat colonitzadora és contrària al Dret Internacional aplicable, en concret les Convencions de Ginebra establertes per a la regulació de les situacions d'ocupació militar. No hi ha colònies legals, digui el que digui el Govern d'Israel, perquè la llei internacional les prohibeix totes.

L'operació d'ocupació civil del territori ja ocupat militarment tendeix a justificar l'injustificable Mur de segregació i vol instal.lar uns fets irreversibles sobre el territori. Aquesta operació es fa, a més, comptant amb la part més militant i radical dels irredentistes sionistes que, malgrat els enfrontaments puntuals amb el Govern sobre la "legalitat" de certs assentaments, compleixen a la perfecció el designi de l'Estat de poblar Palestina de ciutadans israelians fins a fer inviable l'existència d'un Estat palestí.

Les colònies són tan incompatibles amb la pau com l'ocupació militar, i la seva extensió fins i tot a llocs tan emblemàtics com el barri àrab de la Ciutat Vella de Jerusalem, és una activitat que marxa en sentit completament contrari al de qualsevol acord just i estable per a la situació.

La comunitat internacional n'ha de tenir consciència i actuar en conseqüència, i la ja no tan nova administració del President Obama ha de fer valdre tot el seu pes, que és molt, per a aturar aquesta dinàmica i capgirar-la per a aconseguir el final de l'ocupació, que és la via inevitable per a la pau.

Etiquetas: , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home