24.7.09

Els nous fets del Palau


El 1960 la Policía Armada entrava al Palau de la Música de Barcelona per a reprimir una prou moderada manifestació de llibertat nacional catalana com era l'entonar el Cant de la Senyera en presència de membres del govern del dictador Francisco Franco. Són els coneguts i merescudament famosos "Fets del Palau", que van projectar Jordi Pujol a un grau de popularitat desconegut fins aleshores per a un polític de l'oposició al règim.

El 2009, la policia nacional de Catalunya, els Mossos d'Esquadra, entren al Palau de la Música, per ordre judicial, per a intervenir documentació diversa en relació a una suposada desviació de fons de més de 2 milions d'euros comesa l'any 2003 per, suposadament, personal directiu de l'Associació i de la Fundació del Palau de la Música.

Trista evolució aquesta, i mala posició la de la massa social de l'Orfeó Català, des socis i de la gran quantitat de persones que ens adherim de forma sentimental, no només per la qualitat de la música que s'hi escolta, al Palau de la Música Catalana.

La dubtosa trajectòria del seu president actual Fèlix Millet, Creu de Sant Jordi el 1999, amb Govern de Convergència a la Generalitat, que va obtenir 2.100 milions de pessetes de subvenció del Govern Aznar poc després d'integrar-se a l'Institut Catalunya Futur, branca catalana de la tristament famosa FAES, queda encara més compromesa amb aquesta actuació judicial.

Esperem que ben aviat sapiguem la veritat sobre tot això, quedi clar qui són els responsables i que, a més de la condemna que correspongui, quedin ben lluny del Palau i de l'Orfeó.

La seva història no es mereix quedar tacada per aquests nous fets del Palau.

Etiquetas: , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home