28.7.09

Això s'acaba


Tot això es va acabant. Enguany el curs polític s'ha allargassat molt més del normal, i de fet encara em queda alguna Diputació Permanent escadussera a la que assistir al Congrés dels Diputats, però això es va acabant.

Ho fa en un moment de particular importància política, en què han passat moltes coses, algunes d'elles de ben favorables per a Catalunya i per al conjunt del sistema federalitzant del nostre Estat de les Autonomies.

El Govern de la Generalitat ha treballat com no ho havia fet cap Govern anterior i el resultat ha estat uns acords sobre finançament que obren una nova etapa, ben diferent de la del crit de "Peix al cove!", amb un sistema que té en compte les exigències de l'Estatut del 2006, que conté elements de bilateralitat, que posa les condicions per a l'establiment de la bundestreuer (confiança federal), i que fa que per primer cop Catalunya rebi uns ingressos per càpita superiors a la mitjana, tal com és superior a la mitjana la seva aportació per càpita al sistema.

Això ha configurat un escenari en el que la centralitat política és ocupada pels tres partits que conformen el Govern de la Generalitat, que han trobat la plena complicitat de l'immensa majoria de la societat civil catalana.

Aquesta centralitat i aquesta complicitat posa el Govern en immillorables condicions per a fer una tasca de cohesió social com mai s'havia fet fins ara, aprofitant el nou finançament.

De tot això en parlarem, però, a la tornada, si no passa res.

De moment, i donat que tot això s'està acabant, jo baixo la persiana fins al setembre. Bones vacances a tothom!

(article publicat a e-noticies)

N.B.: El tancament encara no va pel blog, és per les col.laboracions a e-noticies!

Etiquetas: , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home