15.4.09

Caram amb la Xina!


Aquest matí he tingut l'oportunitat de participar en una reunió entre la Comissió d'Afers Estrangers del Congrés dels Diputats i la comissió equivalent del Congrés Popular Nacional de la República Popular de la Xina, encapçalada pel seu vicepresident Zheng Silin.

Com era previsible i inevitable, hem parlat de la situació de crisi econòmica mundial, les seves repercussions als dos països i en les seves relacions mútues.

La confirmació de les informacions prèvies sobre la reserva estratègica xinesa tant en dòlars com en petroli, fa tenir plena consciència de la real importància mundial de la Xina.

M'interessa, però, destacar la visió de l'oferta dels productes espanyols des del punt de vista de la demanda xinesa. L'ordenació de valoració per part dels xinesos ha estat aquesta: 1.- Tecnologies d'energies renovables, en especial l'eòlica i la solar. 2.- Construcció naval. 3.- Software i serveis informàtics. 4.- Productes gastronòmics. Han fet, a més, especial referència a la tecnologia en matèria de bombetes de baix consum.

Crec que es bo saber que la visió del principal mercat del Món no és gens ni mica folklòrica, sinó que va directa a productes de gran valor afegit, resultat de la societat del coneixement.

Em sembla que ho hem de tenir en compte.

Etiquetas: ,

1 Comentarios:

Blogger Rafael Arenas García dijo...

Que me corrijan los que saben más sobre esto; pero en algún sitio he leído que desde hace 2500 años China ha sido la cultura y la economía más desarrolladas en el Mundo, excepción hecha del período que va desde 1820 hasta la actualidad. Todavía a comienzos del siglo XIX la producción industrial de China era superior a la europea. Y si China se vio claramente sobrepasada por Occidene desde finales del siglo XIX fue más por causas internas chinas (una terrible guerra civil que causó varias decenas de millones de muertos) que por la superioridad occidental. Lo lógico es que vuelvan a ser la economía más desarrollada, entre otras cosas porque me da la impresión de que su cultura es muy, pero que muy potente.

15/4/09 23:57  

Publicar un comentario

<< Home