30.3.09

Benvinguda, moció


Per Madrid i els seus racons corre la brama de que el PP està pensant en presentar una moció de censura contra el Govern Zapatero.

Sembla que hi ha qui ho fa córrer com a presagi definitiu d'una propera caiguda del govern actual, en un clar exercici d'auto engany, tot fent una impossible substitució de la realitat pel desig.

Per tal de calmar un xic els ànims massa exaltats d'alguns, és convenient recordar que des de l'entrada en vigor d ela Constitució, cap de les mocions de censura presentades no ha prosperat.

En alguna ocasió, a més, com la del memorable candidat del PP Hernández Mancha, es va aconseguir un ridícul digne de menció.

Amb això vull dir que no és pas gens fàcil tombar un govern així com així. Això no és precisament la República Txeca.

D'acord amb el nostre sistema, la moció de censura és constructiva, és a dir que cal presentar un candidat a President del Govern i el programa que vol desenvolupar si és investit, i la moció només guanya si candidat i programa obtenen pel cap baix 176 vots, la majoria absoluta del Congrés dels Diputats. No sembla pas a l'abast de cap candidat popular obtenir aquesta xifra de vots favorables.

Malgrat tot, considero benvinguda la moció si és que finalment s'atreveixen a presentar-la.

Seria la primera ocasió en què l'oposició de dreta es veuria obligada a presentar propostes d'acció en lloc de dir no, i cap altra cosa més que no, a tota proposta del Govern.

En conclusió: Benvinguda, moció, si és que arribes!

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,